Loading images...

WAGRA New Greyhound Racing Facility

Civil Engineering

Project Type / Category
Redevelopment
End Client
Building Management and Works on behalf of RWWA / WAGRA
Architect
Cox Howlett & Bailey Woodland
Contractor
BGC Construction
Project Value
$10M
Project Location
Station Street, CANNINGTON WA 6107
Project Completion
2015
Value Engineering Solution
  • Reuse of insitu materials
  • 2 million litre drainage cell
  • Reduction in dumped/imported materials
Unique Design Items
  • Drainage cell is used for irrigation/reuse, and in winter it can also be used as storage from bore

This new modern and broadcast quality greyhound race facility has been delivered on leased site adjacent to the existing facility in Cannington. The project includes kennel and associated facilities to accommodate greyhounds for 14 races per event, permanent food, beverage and wagering facilities for 400 patrons, internal venue with tiered seating and external landscaped areas catering for temporary facilities for crowds up to 1500 at larger events.

The Pritchard Francis team was involved with structural works for the kennels and tower. Civil services included the earthworks, drainage and roadworks, which included retention of insitu material topsoil, uncontrolled fill for non-structural reuse and reuse in cut to fill of clay to reduce material removed from site.

There is a 2,000m3 attenuation tank under the infield, which can utilize stored rainwater for operational requirements.

Through design development, the reuse of insitu materials and balance of materials presented significant value opportunities.

Join our newsletter

Keep up to date with new team appointments, innovative solutions, awards, recent commissions and completed projects.